Bleyer on Tour

Bleyer on Tour

Előkészítő óra (3 óra) 2015. május 12.

2015. május 16. - Bleyer Jakab

wp_20150512_11_32_57_pro.jpgElérkezett az utazásunk előtti utolsó három felkészítő óránk, melynek keretén belül először egy ismertetőt láthattunk osztálytársunktól a Felvidék gyönyörű tájairól, nevezetességeiről: (Gúta, Ógyalla, Besztercebánya, Selmecbánya, Körmöcbánya, Bős-Nagymaros). Majd egy részletes PowerPoint tanulói prezentáció következett Pozsonyról. Nagyon figyeltünk, hiszen mindezt majd személyesen is láthatjuk utunk során.

A 2. óra elején egy érdekes filmet néztünk meg a Körmöci-hegységről, utána egy felvidéki tánccal (Felvidéki fergeteges) és énekkel (Felvidéki csárdások) is megismerkedtünk. Az óra végén a felvidéki népszokásokról, hagyományokról, ételekről (sztrapacska, tócsni), népi játékokról nézhettünk meg újabb tanulói bemutatót.

Mindezek után zárásként, egy nagyon izgalmas és érdekes csoportmunka következett az elhangzottak és látottak alapján. Játékos feladatokat kellett megoldanunk, amelyek javítása után eldől majd, hogy melyik csoport figyelt a mai napon a legjobban.

 Galéria

A bejegyzés trackback címe:

https://bleyerontour.blog.hu/api/trackback/id/tr717464304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása